Wethouder Leon Meijer leest klas 3-4 voor

Op 10 oktober 2017 was wethouder Leon Meijer bij ons op bezoek tijdens de landelijke voorleesactie in het kader van op de dag van de duurzaamheid . Het thema dit jaar was voedsel.

De wethouder was van harte welkom in klas 3-4 van De Vuurvogel waar de leerlingen aandachtig hebben geluisterd naar zijn verhaal.

Via de bijgevoegde link is een impressie van het bezoek van wethouder terug te zien: https://youtu.be/LUcL5D43Qpk

 

 

Delen

Klas 5-6 te gast bij Het Gelders Orkest

Klas 5/6 ging was vandaag te gast bij Het Gelders Orkest om een repetitie bij te wonen van de Matthäus Passion. Een hele bijzondere ervaring!

Posted by Basisschool De Vuurvogel - Vrijeschoolonderwijs en Peutergroepen in Ede on donderdag 26 maart 2015
Delen

Bezoek van TV-Ede op onze school

Basisschool De Vuurvogel is geen reguliere basisschool, maar een vrije school. Maar wat houdt dat eigenlijk in. Wij namen een kijkje op deze school en spraken ondermeer met de directeur. Zo hanteert deze school bijvoorbeeld niet de veelbesproken Cito toets.

Delen

Lees meer...

Steeds meer steun voor visie vrijeschoolonderwijs

14-11-2013 De onderwijskwaliteit in Nederland wordt te eenzijdig afgemeten aan de prestaties bij taal en rekenen, zo stelt de Onderwijsraad in het recent verschenen rapport 'Een smalle kijk op onderwijskwaliteit'. De overheid bemoeit zich teveel met de onderwijsinhoud en te weinig met belangrijke thema's als krimp en passend onderwijs. In lijn met de kernwaarden van het vrijeschoolonderwijs, wordt in het rapport het belang van een breder onderwijsperspectief onderstreept, dat verder reikt dan uitsluitend cognitieve aspecten.

'Verschraling onderwijs'

Delen

Lees meer...

We willen een Hannah Arendtschool in plaats van een Steve Jobsschool

Door: Joke Hermsen − 30/06/13, 15:01 Volkskrant

© anp. iPad in de klas.

opinie Juist in het belang van het nieuwe en revolutionaire dat in ieder kind zit, moet het onderwijs conservatief zijn, de culturele traditie bewaren, behoeden en koesteren, betoogt Joke Hermsen.

  •  

Verbaasd dat vrijwel alle politieke fracties van de Tweede Kamer - de PVV uitgezonderd - de Ipadschool van Maurice de Hond kritiekloos omarmen, stuurde ik afgelopen dinsdag op Twitter dit berichtje over het onderwijs de wereld in: 'We willen Hannah Arendt scholen ipv Ipadscholen. Dus: denken, dromen, leren, verbeelden, verdiepen en docenten die mooie verhalen vertellen.'

Delen

Lees meer...

Login

Voor ouders/verzorgers en medewerkers